zondag 11 november 2007

Wie ben ik en waarom dit blog ?

Ik ben geboren in Mortsel op 14 mei 1944, studeerde af als licentiaat in Letteren en Wijsbegeerte te Gent in 1967, was cultuurredacteur bij Gazet van Antwerpen en ben nog steeds medewerker van 't Pallieterke, voornamelijk wat betreft literatuur en po√ęzie. Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van de VNNA (de Vereniging van Vlaams-Nationale Auteurs) en Het Bertennest (Roesbrugge). Ten slotte schrijf ik ook nog bindteksten voor IJzerwake, maar ik ben eigenlijk voornamelijk actief als dichter en essayist.

Binnen dat kader past ook dit blog. Een blog waarop u teksten van mijn hand zal kunnen lezen en waarop ik, ook in de zijkolom, hulde zal brengen aan hen die veel betekenden voor mijn vaderland, Dietsland. Van dat Dietsland een kaart onderaan in de linkerkolom. Daarboven, in willekeurige volgorde foto's en afbeeldingen van August Borms, Joris Van Severen, Anton Van Wilderode en Cyriel Verschaeve.

2 opmerkingen:

Unknown zei

vierde laatste regel: brengen = breng??? Schrijffoutje? Eentje dat de spellingcontrole er niet uit kan halen. Groeten van Herwig.

Een mooi gepresenteerde blog met inhoud, Erik, doe zo voort.

Unknown zei

Dat is snel gerepareerd, Erik, wakkere jongen, je webmeester.

Borms Van Severen Van Wilderode Verschaeve Dietsland